Vstúpte do Mixit Klubu, získate zľavu až 20 % a dopravu zdarma. 

Exotické novinky pre vaše mixy: Chrumkavé dračie ovocie a Chrumkavý Melón Cantaloupe

Všetky výhodné darčekové sady pokope.

Mrkvový koláč

Nový recept ako urobiť veľkonočné mrkvový koláč s Veľ-koko-nočným mixom a mrazom sušeným ovocím. Opäť v podaní Jany, ktorá tvorí blog Eat & Bake & Travel. Ako urobiť túto nadýchanú dobrotu, ktorá poteší nejednu návštevu, sa dozviete práve tu.


Potrebujeme:

Korpus:

150 g pohánkovej múky

150 g Veľ-koko-nočného Mixu

180 g nastrúhanej mrkvy

15 g mrazom sušeného ovocia

150 ml rastlinného mlieka

150 ml vody

2 ČL prášku do pečiva

1,5 PL zmesi škorice a perníkového korenia

kôra z 1 citróna

2 vajcia (bielka a žĺtka oddeliť)

trošku flavdrops alebo tekutej stévie

100g erythritolu alebo iné sladidlo


Ako na korpus:

Vajíčka si rozdelíme na žĺtky a bielky a z bielkov vyšľaháme sneh. Všetky suroviny zmiešame dokopy okrem mrazom sušeného ovocia a mierne rozmixujeme ponorným mixérom, netreba dohladka. Pomaly primiešame sneh z bielkov a mrazom sušené ovocie.

Pečieme na 160 stupňoch asi 60 minút.

 

Krém:

250g ricotty

450g mäkkého odtučneného tvarohu

vanilkový extrakt

flavdrops alebo tekutá stévia


Ako na krém:

Všetko zmiešame dokopy, dosladíme stéviou podľa chuti. Korpus prerežeme na polovicu a naplníme väčšou časťou krému. Zvyškom krému natrieme vrch torty. Necháme chladiť pár hodín v chladničke.

 

Dozdobenie:

Veli-koko-nočné vajíčka

Veľ-koko-nočný Mix


Hotovú tortu ozdobíme vajíčkami a posypeme musli.

Hotovo! Prajeme dobrú chuť!



Späť na všetky články

0 Komentárov k článku Mrkvový koláč


Komentár

0 Košík Hore