Jahodový trifle
Jahodovo-broskyňový trifle
Leto praje ovociu a ľahkým dezertom. Skúste ľahký smotanový dezert s naším mrazom sušeným ovocím, pre to správné letné pohladenie!
Budeme potrebovať:
6 zrelých broskýň
3 PL kryštálového cukru
340 g cream cheese
¾ práškového cukru
¾ PL mandľového extraktu
2 ½ smotany s čo najvyšším obsahom tuku
250 g lyofilizovaných jahôd
1 ¼ hrnčeka nakrájaných mandlí
Postup
1. Vo veľkej mise vymiešajte broskyne a kryštálový cukor. Nechajte 15 minút stáť, občas premiešajte.
2. Zatiaľ s použitím elektrického mixéra dohladka vymiešajte cream cheese, práškový cukor a mandľový extrakt. Znížte rýchlosť a postupne pridávajte smotanu, kým sa hmota nespojí. Opäť pridajte rýchlosť a miešajte, až kým krém nebude mať penovú konzistenciu.
3. K broskyniam primiešajte jahody. Na dno dezertného pohára dajte Letné mámenie, na ktorú navrstvite časť ovocia aj so šťavou a časť smotanového krému. Posypte mandľami a opakujte vrstvenie. Poslednou vrstvou bude smotanový krém. Dezert nechajte vychladiť aspoň na 6 hodín. Podávajte posypané mandľami a lyofilizovanými jahodami.
Prajeme dobrú chuť!
Späť na všetky články
0 Komentárov k článku Jahodový trifle