Zle sa vám mixuje? Niečo nefunguje? Skúste si prosím Mixit pustiť napríklad v prehliadači Edge, my to zatiaľ opravíme. Ospravedlňujeme sa!

Fit bábovka s Mixitellou

Milujete klasickú bábovku? Zaexperimentujte s nami a vyskúšajte jej odľahčenú verziu s tvarohom, ríbezľami a Mixitellou bez lepku i laktózy. Za recept ďakujeme Magde zo stránky Majda peče zdravě. :)

Fit bábovka s čokoládovou Mixitellou

Na menšiu bábovkovú formu potrebujeme:
✔️1,5 menšieho hrnčeka múky (napr. mix pohánkovej, celozrnnej špaldovej a kukuričnej, v rovnakom pomere)
✔️1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
✔️1x kypriaci prášok
✔️škorica
✔️1x vajce
✔️3 plné lyžice datľového sirupu
✔️5 lyžíc kokosového oleja
✔️1,5 menšieho hrnčeku mlieka (časť je možné nahradiť kefírom)
✔️1 nastrúhané jablko
✔️kôra z citrónu a pomaranča
✔️hrsť hrozienok
✔️250 g tvarohu vo vaničke + lyžicu pudingového prášku
✔️ríbezle
✔️na ozdobenie Mixitella Arašidy s horkou čokoládou

1) Najprv zmiešame sypké suroviny - múku, kokos, kypriaci prášok, škoricu.

2) V druhej miske rozbijeme vajíčko a rozšľaháme ho s datľovým sirupom a kokosovým olejom, prilejeme mlieko a dôkladne premiešame.

3) Do tekutej zmesi postupne pridávame sypkú časť, až kým vznikne cesto, do ktorého pridáme nastrúhanú kôru, nastrúhané jablko a vsypeme hrozienka.

4) Bábovkovú formu vymažeme kokosovým olejom a vysypeme kokosom a cca 1/2 cesta vlejeme na spodnú časť formy.

5) Tvaroh zmiešame s pudingovým práškom, zľahka zriedime mliekom (môžeme aj prisladiť) a navrstvíme na cesto.

6) Tvaroh hojne posypeme ríbezľami.

7) Do zvyšnej časti cesta pridáme ešte pár bobuliek ríbezlí, premiešame a vlejeme do formy.

8) Pečieme v predhriatej trúbe na cca 180°C asi 70 min alebo podľa potreby - aby bola kôrka chrumkavá a bábovka prepečené vo vnútri.

9) Po vychladnutí vyklopíme z formy a polejeme rozohritou Mixitellou

10) Skladujeme v chladničke.

Späť na všetky články

0 Komentárov k článku Fit bábovka s Mixitellou


Komentár

Ďalšie články

0 Košík Hore