Dnes automaticky získate odmenu 10 % z každej objednávky v kreditoch. Oslavujeme 10 rokov Mixit!

Limitovaná edícia ku Dňu otcov: Mix müsli so slaným karamelom. Dnes navyše odmena 10 % za každý nákup vo forme kreditov

Nové výhodné balenie chrumkavého ovocia: Veľká chrumkavá jahoda a Veľká chrumkavá malina

Zle sa vám mixuje? Niečo nefunguje? Skúste si prosím Mixit pustiť napríklad v prehliadači Edge, my to zatiaľ opravíme. Ospravedlňujeme sa!

TIP od Masterchefky: Ako zachrániť tortu? :-)


Skúšala som si zrkadlovú polevu na torte, ale prvý pokus nevyšiel tak, ako by som si to predstavovala. Ako ale tortu zachrániť, aby vyzerala k svetu? Pomoc som našla v mojom Mixe "Upgrade mix" a využila z neho lyofilizované višne. Spolu s čerstvým ovocím a jedlými kvetmi to bola nakoniec paráda!

dort_lyo_ovoce

Suroviny

Na korpus

  • 4 vajíčka
  • 100 g práškového cukru
  • 200 g hladkej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanilkový cukor
  • 100 ml mlieka
  • 100 ml oleja

Na krém

  • 1 (200 ml) smotana na šľahanie
  • 1 (250 g) tvaroh alebo mascarpone
  • 1 (200 g) kyslá smotana
  • 1 vanilkový lusk nebo vanilková pasta
  • sirup z agáve
  • kôra z 1 citrónu
  • čerstvé maliny

Na zdobenie

  • lyofilizované (mrazom sušené) ovocie
  • čerstvé ovocie
  • jedlé kvety

 

Recept

Pripravím si 2 misy. Do prvej dám oddelené žĺtky a do druhej bielky, ktoré odložím na chvíľu bokom.

Žĺtky vyšľaháme spolu s práškovým a vanilkovým cukrom do peny a postupne pridávam mlieko a olej. Nakoniec prisypeme hladkú múku zmiešanú s práškom do pečiva a všetko dobre premiešame.

Vrátim sa k druhej mise a vyšľaháme z bielkov tuhý sneh. Jemne ho zapracujte do žĺtkového cesta. Tortovú formu s priemerom 18-20 cm vymažem maslom a vysypem hrubou múkou. Potom doň nalejem cesto a dám piecť na 20-25 minút do vopred vyhriatej rúry na 180 ° C. Ak je korpus hotový zistím pomocou špajdle. Cesto sa na ňu nesmie lepiť. Po upečení nechám vychladnúť.

Pripravím si krém. Jednoducho Vyšľaháme smotanu na šľahanie - najradšej používam so 40% mliečneho tuku, lepšie v kréme drží. Pridám a miešaním zapracujem tvaroh alebo mascarpone a nakoniec kyslú smotanu. Celý krém ochutíme semienkami z jedného vanilkového struku a dosladíme sirupom z agáve. Na záver pridám nastrúhanú kôru z citróna. Krém nechám chvíľu v chladničke vychladiť a stuhnúť.

Keď mám korpus naozaj chladný (je to dôležité preto, aby mi držal krém), začnem vrstviť. Rozrezať si korpus pozdĺžne na 2 alebo 3 časti a navrstvíme každú smotanovým krémom. Na každú vrstvu krému navrstvíme na polovičky rozrezané čerstvé maliny. Časť krému si odložím aj na potretie celej torty, nemusí byť v silnej vrstve.

V mixéri si rozmixujem lyofilizované, teda mrazom sušené, ovocie na jemný prach. V mojom #Upgrade mixe od Mixit nájdete višne, ale môžete použiť aj maliny alebo jahody. Týmto prachom cez sitko posypem celú tortu aj po stranách.

Dozdobím jedlými kvetmi a čerstvým ovocím a dám vychladiť do chladničky - najlepšie do druhého dňa. Pred podávaním ešte raz poprášime časti, ktoré mohli navlhnúť, aby torta pôsobila vďaka ovocnému prachu matne.


Môj tip

Ovocie sušené mrazom obsahuje všetky cenné živiny, vitamíny, minerály i vlákninu. Jediné, čoho bolo počas procesu sušenia zbavené, je voda. Má naozaj skvelú sladko-kyslú chuť a dodá všetkým dezertom "šmrnc". Ja ho vyjedám aj len tak - pozor na to, je dosť návykové.


Pochváľte sa, ako sa vám to podarilo

Veľmi ma teší, že varíte podľa mojich receptov. Zdieľajte vaše výtvory na Instagrame alebo na Facebooku a nezabudnite ma označiť! Tie najlepšie z nich budem rada zdieľať zase ja.





Späť na všetky články

0 Komentárov k článku TIP od Masterchefky: Ako zachrániť tortu? :-)


Komentár

Ďalšie články

0 Košík Hore