Vstúpte do Mixit Klubu, získate zľavu až 20 % a dopravu zdarma. 

Exotické novinky pre vaše mixy: Chrumkavé dračie ovocie a Chrumkavý Melón Cantaloupe

Všetky výhodné darčekové sady pokope.

Chlapci, raňajkujete? Prifarbujete? Máte biomüsli?

„Chlapci, pridávate do Vášho müsli cukor? Nie je presladené ako v obchode? Čím müsli a kaše konzervujete a ako je to s trvanlivosťou?“ ...takéto otázky dostávame denne. Ako to s nami teda vlastne je?

„Nie sme ortodoxní light, fit, slim ani bojovníci proti cukru. Chceme ponúknuť čerstvé, chutné, kvalitné a zdravé. Nie sme bio extrémisti. Skrátka nám len prestáva chutiť tovar v reťazcoch.“

Je to tak. Ponuka obchodných reťazcov sa zdá byť často lacná, čím viac ale prenikáme do gastro priemyslu, tým viac nás mrzí prístup supermarketov k zákazníkovi. Reťazec chce zisk pri zachovaní ceny, výrobca chce prežiť. Odnesie to tak hlavne kvalita produktu a v dôsledku zákazník.

Prvá vec, ktorú sa patrí povedať je, že máme radi sypané müsli! Teda nezapekané tukom, nesladené. Práve pri sypanom müsli vychutnáte každé prirodzené zachrumkanie obilného zrnka či lupienku, doma zapečenému müsli napríklad s medom sa ale čas od času tiež neubránime. A ak niekto rád dochutí, potom je trstinový cukor v ponuke to naj pre váš müsli mix. Iné je to u našich extrudovaných cereálií, kde je repkový cukor pre vyváženie chuti a často aj preto, aby sme sa atraktivitou priblížili mlsným jazykom dospelých a hlavne detí. :-) Čo je treba podotknúť, úplná väčšina našich vločiek a ostatných cereálií vrátane kaší je českého pôvodu!

Prírodné a pritom tak lahodné.

Nad vývojom raňajkových kaší sme strávili veľa času. Vločková „Vtipná kaša“ obsahuje jednoducho jemné ovsené vločky a plnotučné mlieko, chutí takto aj samotná. Instantné základy jahlovky a ryžovky sme ale dlho ladili tak, aby chutili skoro všetkým. Behom tej doby sa nám ale občas ozval niekto z diabetikov alebo alergikov na laktózu, že by si tiež rád pochutnal. Rozhodli sme sa zloženie dokonale zjednodušiť – ryžovka je len ryža, jahlovka z jahlí. Na svoje si tak príde každý, kto rád mixuje, či má alergiu na lepok, laktózu alebo diabetes. Chutia výborne zaliate horúcou vodou i mliekom, niekomu samotné, niekto musí riadne namixovať. Nebojte sa teda pridať, čo si ráčite! :-D

Vtipná kaša už nie je len porekadlo.

„U nás si skrátka príde na svoje každý...!“

Pre niekoho je dokonalým prežitkom kukuričné lupienky s medom a arašidmi, iný naopak ocení chuť, vôňu a tvar našich naturálnych corn flakes bez cukru.

Cukor je tradične použitý pri výrobe čokolád. Napríklad u našich hoblín z belgickej čokolády s podielom kakaa kolísajúcim okolo 50% alebo pri orieškoch a ovocí v poleve. Puritán naopak podľahne drveným 100% kakaovým bôbom. 

Čomu sa ale vyhýbame, je klasické a notoricky známemu kandované ovocie, kde sa cez kryštály cukru často ani nedá rozoznať, o aký druh sa jedná. Naše jablká, ananás, papája, žltý melón, mango ani zázvor neprešli kandovaním rovnako ako sírením a sme na to patrične hrdí. Samozrejme bez cukru a nesírené sú potom hrozienka, figy, datle, moruša, po novom aj physalis, slivky a podozrivo zázračne zdravé goji. Sušeniu na slnku sa skrátka len tak niečo nevyrovná.  

...alebo vyrovná? Potom je to lyofilizované ovocie ako jahody, maliny, černice, ríbezle, broskyne, kivi, čerešne, egreš alebo pomaranč. Hlavný rozdiel je v chuti, mrazom sušené ovocie totiž chrumká, pritom stále vonia a vyzerá ako čerstvé. Nie je divu, že sme mu zadovážili certifikát CEFF vďaka výrobe bez konzervantov, umelých farbív, sladidiel a glutamátu – skrátka bez kontroverzných éčok.

Chrumkavé a ako čerstvé.

Tradičnú podobu sušeného ovocia u nás majú brusnice, čučoriedky a višne. Ich lyofilizovaná podoba nás nenadchla ako presladená. Chutia takto skrátka oveľa viac, aj keď je pridaný  rastlinný olej a cukor pre ich konzistenciu a trvanlivosť. Na výber majú opäť milovníci chrumkavého banánu, nadchne lyofilizovaný rovnako ako ten karamelizovaný v mede a cukre. A čo sa orieškov týka, nie je treba sa viac rozpisovať, tie sú také, aké je príroda stvorila :-)

„V Mixite je odsírené!“

A ako sme na tom s „éčkami“? Ako inak než dobre :-D Tým kontroverzným sa zďaleka vyhýbame, výnimkou bol donedávna oxid siričitý A220 notoricky známy z marhúľ a hrozienok. „Zlatou“ variantou hrozienok sme preto vyradili z ponuky a marhule sú teraz nesírené charakteristicky tmavé (nie každý vie, že vďaka síreniu sú plody svetlé, kdežto práve prírodným sušením a oxidáciou vzduchom ovocie tmavne). Pre alergikov máme teda dobrú správu, síridiel sa netreba báť.

Na výrobu aj tých najlepších čokolád sa používa úplne priateľský emulgátor sójový lecitín, ktorý zdokonaľuje ich konzistenciu. Mimochodom, Mixit a čokoláda bude onedlho znamenať menšiu revolúciu aj pre gurmánov a gurmetov! :-)

A posledné, o čom by sme dnes radi, je téma Mixit a biomüsli. Ako sme už napísali, nie sme bio a nechceme byť bio. V kotline českej sa bohužiaľ stalo priezvisko „bio“ a z „ekologicky kontrolovaného poľnohospodárstva“ sprofanovaným pojmom, ktorý za vyššiu cenu mnohokrát nezaručuje ani pôvod tovaru a na ktorý doplácajú tí poctiví. Bio uvádzame pri surovinách ako informáciu jednotlivých dodávateľov a ak môžeme, za obdobnú cenu dáme aj biu prednosť. Je tomu tak ale po skúsenosti a starostlivom vyberaní, kedy sme zistili, že niektoré suroviny môžu byť v bio kvalite dokonca náchylnejšie na plesne či drobných škodcov. Skrátka sa snažíme byť hlavne symbolom čerstvého a zdravého mlsania.

Čerstvé a zdravé - to je Mixit.

Trochu sme sa dnes rozpísali, nabudúce teda zase niečo odľahčeného zo zákulisia! :-)

Späť na všetky články

0 Komentárov k článku Chlapci, raňajkujete? Prifarbujete? Máte biomüsli?


Komentár

0 Košík Hore